Lobkovický palác

Galerie a muzea v Praze

Pokud chcete vidět jednu z nejucelenějších a nejzajímavějších výstav o šlechtickém rodě v České republice, navštivte Lobkovický palác. Tento krásný palác skrývá soukromou sbírku rodiny Lobkoviců a představuje tak jednu z nejlepších sbírek v Evropě.

Český šlechtic Jaroslav z Perštejna postavil palác v 16. století, ale historie celého rodu se datuje do 14. století. Rod Lobkoviců je tak jeden z nejstarších českých rodů. Rodina Lobkoviců i její palác na Pražském hradě hrály důležitou roli v české historii, neboť se tu během pražské defenestrace v roce 1618 schovávali katolíci před protestanty. Po pádu železné opony byly paláce a majetek zabavený nacisty a komunisty vrácen zpět rodině Lobkoviců.

Úchvatná sbírka v Lobkovickém paláci obsahuje takové poklady jako jsou dva velkoformátové obrazy Londýna od Canaletta – Řeka Temže v Den lorda Mayera a Řeka Temže s Westminsterským mostem, malba Senoseč od Pietera Brueghela staršího, dekorativní předměty, původní partitury s poznámkami od Mozarta a Beethovena, hudební nástroje, zajímavá barevná kamenina a mnohé další. Současný majitel pozůstalosti Lobkoviců, William Lobkovic, namluvil audio průvodce, který přibližuje historii rodu Lobkoviců. Kromě trvalé expozice ve druhém patře si můžete v několika sálech v prvním patře Lobkovického paláce prohlédnout, jak žil rod Lobkoviců v minulosti. Seznamte se také vy s historií jednoho z nejdůležitějších šlechtických rodů v českých zemích.

V sousedství

Další galerie a muzea v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.