Museum Kampa

Galerie a muzea v Praze

Na levém břehu Vltavy v Sovových mlýnech z 15. století se nachází Museum Kampa. Tato bílá budova prošla citlivou rekonstrukcí a nelze si jí nevšimnout zejména za jasného počasí, kdy její čistě bílá fasáda kontrastuje s jasně modrou oblohou.

Sovovy mlýny, pojmenované po původním majiteli Václavu Sovovi, byly roky opuštěny, dokud nepřišla Meda Mládková, známá Čechoameričanka a sběratelka umění, s výbornou myšlenkou přeměnit je na muzeum. V muzeu vystavila působivou sbírku středo- a východoevropského umění, kterou shromažďovala se svým zesnulým manželem od šedesátých let. Její manžel, Jan Mládek, kdysi řekl: “Přežije-li kultura národa, pak přežije i národ sám.” Meda Mládková udělala mnoho pro to, aby česká kultura zůstala naživu. Nejimpozantnější kusy sbírky pocházejí od Františka Kupky a Otto Gutfreunda.

Vedle expozice cenných kusů od Kupky a Gutfreunda pořádá Museum Kampa také krátkodobé výstavy mezinárodního avantgardního umění. Za návštěvu stojí také muzejní obchod, kde najdete knihy o umění, designu a architektuře, šperky, doplňky a další.

V sousedství

  • Adresa
    U Sovových mlýnů 2,Praha 1
  • Telefon
  • Web
    www.museumkampa.cz

Další galerie a muzea v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.