Veletržní palác – Národní galerie

Galerie a muzea v Praze

Perlu funkcionalismu, velkou budovu Veletržního paláce, v jehož útrobách najdete díla náležející Národní galerii, najdete v Holešovicích v Praze 7.

Budova byla vystavěna v letech 1925-29 podle návrhu architektů Josefa Fuchse a Oldřicha Tyla jako jedno z prvních děl funkcionalismu. Sídlem galerie se stala v roce 1995, kdy do ní byly umístěny sbírky moderního a současného umění. Ve Veletržním paláci si můžete prohlédnout na třech patrech stálou expozici českého a zahraničního umění 20. a 21. století. Sbírka čítá více než 2000 exponátů. Vedle známých malířů jsou představeni také umělci dosud opomíjení.

Svou prohlídku můžete začít v nejvyšším patře, kam se můžete vyvézt výtahem s prosklenou podlahou a stěnami a vychutnat si interiér zajímavé budovy také z ptačí perspektivy. Vedle stálé expozice se ve Veletržním paláci pravidelně konají také zajímavé krátkodobé výstavy. Základní vstupné do stálých expozic Veletržního paláce je 250 Kč, snížené 120 Kč a rodinné 350 Kč. Otevřeno je každý den kromě pondělí od 10 do 18 hodin.

V sousedství

  • Adresa
    Dukelských hrdinů 47,170 00 Praha 7 - Holešovice
  • Telefon
  • Web
    www.ngprague.cz

Další galerie a muzea v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.