Centrum současného umění DOX

Galerie a muzea v Praze

Centrum současného umění DOX je jedním z nejmladších přírůstků na pražské scéně muzeí a galerií. DOX byl otevřen v roce 2008 jako prostor, který bude veřejnost seznamovat se současnou moderní tvorbou v oblasti designu a umění.

DOX si klade za cíl prezentovat české umění v mezinárodním kontextu a poskytnout platformu pro dialog mezi zahraniční a českou uměleckou scénou. Prostoru se tu dostává malířství, sochařství, fotografii, designu, architektuře, filmu, videu či novým médiím a jejich různým přesahům. Každoročně zde bývají vystavena díla finalistů prestižní ceny Jindřicha Chalupeckého udělované mladým výtvarným umělcům.

V minimalistických prostorách budovy Centra současného umění DOX od architekta Ivana Kroupy najdete také mezinárodní knihkupectví umění a designu Bendox s rozsáhlou nabídkou knih o moderním umění, architektuře a designu. Prodejní galerie DOX by Qubus nabízí návštěvníkům špičkový český design. Najdete tu porcelán, sklo, šperky apod. od umělců takových jmen jako jsou Bořek Šípek, Olgoj Chorchoj, Maxim Velčovský, Eva Eisler, František Vízner, Oldřich Plíva a mnoho dalších. V roce 2008 získala prodejní galerie ocenění Czech Grand Design Awards 2008 jako „obchod roku“. Ve druhém patře centra DOX se nachází kavárna s terasou, kde můžete posedět nad šálkem chutné kávy. Oproti obvyklé zavírací době v pondělí má DOX zavřeno každé úterý.

V sousedství

Další galerie a muzea v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.