Národní muzeum

Galerie a muzea v Praze

Na horním konci Václavského náměstí se nachází hlavní budova Národního muzea v Praze. V hlavním městě i mimo něj spadá pod Národní muzeum více jak deset budov, avšak jeho hlavní budova předčí ostatní svou impozantností.

Cílem Národního muzea je dále rozvíjet českou národní identitu nejen v rámci České republiky, ale i celého světa. Sbírky muzea zahrnují širokou oblast a zahrnují botaniku, entomologii, antropologii, zoologii, archeologii, mykologii, paleontologii, mineralogii a další obory.

Hlavní budova, krásný neoklasicistní klenot, vítá návštěvníky muzea v působivém interiéru hlavní haly zdobené v červeném a zlatém dekoru. Interiér celého muzea zdobí malby známých zámků a hradů v České republice, podlahy ze vzorovaného mramoru a bysty slavných Čechů. Vystavené předměty zahrnují mineralogickou sbírku a dále botanickou, antropologickou, archeologickou, entomologickou, palentologickou a zoologickou sbírku. V přízemí muzea jsou pořádány krátkodobé výstavy. V muzeu se také nachází obchod s muzejními suvenýry a útulná kavárna.

Hlavní budova, které prošla kompletní rekonstrukcí byla slavnostně otevřena 28. října 2018 v den výročí 100 let Československé republiky.

V sousedství

Další galerie a muzea v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.