Nova Galerie

Galerie a muzea v Praze

Navštivte Novou Galerie v Praze v krásném prostředí Vinohrad blízko Náměstí Míru a vychutnejte si to nejlepší z českého umění současné scény. Tato nezávislá galerie v Praze prezentuje moderní české výtvarné umění. V Nové Galerii (v angličtině New Gallery) si můžete prohlédnout díla českých umělců jako jsou Adam Štech, Jakub Špaňhel and Jiří David. Jejím cílem je prezentovat a podporovat nejlepší české umění zde i v zahraničí.

Bílé stěny zdobí stálá výstava – díla špičkové kvality, která vynikají svou výjimečností a jedinečností. Konají se zde dočasné výstavy s doprovodným programem, dílny, umělecké kurzy pro děti a dospělé, zajímavé dětské animační programy a jiné. Galerie též vydává umělecké knihy a katalogy a pořádá komentované prohlídky pro širokou veřejnost, školní a jiné skupiny.

Je zajímavé poznamenat, že prostory nefungují pouze jako výstavní místo, ale jakési komunitní umělecké centrum, kde může široká veřejnost debatovat se samotnými umělci, což vede k většímu pochopení umění. Nová Galerie je dle své majitelky Niny Hedwic „místem, ve kterém se sny stávají skutečností.“ 

Další galerie a muzea v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.