Trojský zámek – Galerie hlavního města Prahy

Galerie a muzea v Praze

Zámek Troja, který patří mezi nejvýznamnější ukázky barokní architektury v Čechách, je domovem stálé expozice Galerie hlavního města Prahy.

Tato stálá výstava je rozdělena do dvou částí: Architektura a výzdoba zámku se věnuje historii stavby inspirované typem předměstské římské vily, zatímcočást Čínské komnaty zámku představuje pozoruhodný soubor nástěnných maleb, jejichž autorem je neznámý malíř z konce 18. nebo začátku 19. století. Během prohlídky zhlédnete nádherné malby, kresby, nábytek, fresky a mnoho dalšího. Prohlídka expozice s průvodcem je možná pouze na objednávku pro skupiny nad 5 osob.

Za pozornost však stojí nejen výstava, ale i samotná budova zámku, jejímž autorem byl architekt francouzského původu Jean Baptiste Mathey, a v teplých měsících také nádherná zahrada s geometricky přesnými živými ploty, sochami, jabloněmi a romantickými fontánami. V zámeckých sklepech je zřízeno malé muzeum vinařství, kde můžete ochutnat a koupit různé odrůdy českého vína. V zimním období bývá zámek uzavřen.

V sousedství

  • Adresa
    Praha 7,U Trojského zámku 1
  • Telefon
  • Web
    www.ghmp.cz/zamek-troja/

Další galerie a muzea v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.