Muzeum kávy

Galerie a muzea v Praze

Pražské Muzeum kávy na Letné vzdává hold tomuto oblíbenému nápoji, bez nějž si mnoho lidí po celém světě již ani nedovede představit ráno.

O historii kávy, která sahá do roku 525 našeho letopočtu, se zde dozvíte z jednoduché a srozumitelné expozice. Expozice mapuje celou cestu, kterou musí kávové zrno urazit, než se z kávové plantáže dostane na váš stůl v podobě lahodné kávy. Vystavené předměty zahrnují kávové strojky pro přípravu, pražení, mletí a servírování kávy či dózy na kávu. Vedle kávy je tu také expozice kávových náhražek (kávovinových nápojů), neboť pradědeček stávající majitelky založil v roce 1886 jednu z prvních sušáren čekanky a pražírnu. Kávové náhražky jako cikorka či melta byly oblíbené v českých zemích převážně v 19. století a to i jako nápoje vhodné pro děti.

Muzeum kávy je spojeno s kavárnou, cukrárnou a galerií a patří k němu také nádherně klidná zahrádka ve vnitrobloku domu. Pokud po prohlídce dostanete chuť na šálek dobré kávy, naservírují vám zde čerstvě praženou kávu značky Ebel Coffee. Muzeum má otevřeno každý den od 11 do 18 hodin.

 

V sousedství

Další galerie a muzea v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.