Šternberský palác

Galerie a muzea v Praze

Z velkého půvabného náměstí před majestátním Pražským hradem vede cesta ke krásnému baroknímu Šternberskému paláci. Tento skrytý klenot obsahuje sbírky starých mistrů náležející Národní galerii, zejména evropské umění od antiky do konce baroka.

Palác postavený mezi lety 1697 a 1701 pro hraběte Václava Adalberta ze Šternberka je dnes využíván jako výstavní prostor spojující kulturu, umění a historii. V přízemí paláce se nachází kavárna, která je ideálním místem, kde probrat vaše dojmy a zážitky po prohlídce paláce. Šternberská zahrada obsahuje sochy českých autorů z 20. století, německé a rakouské umění od 16. do 18. století (mezi nejvýznamnější patří nádherná bronzová socha Diany a Callista od Johanna Spillenbergera z roku 1676 a Růžencová slavnost od Albrechta Dürera z roku 1506). V prvním patře se nachází antická sbírka italského umění ze 14. až 16. století a nizozemské malířství z 15. a 16. století (za zmínku stojí například krásný obraz Eleonora z Toleda z roku 1572 od A. Bronzina). Sály druhého patra obsahují umění 16. až 18. století z Itálie, Španělska, Vlámska a Holandska a francouzské umění 17. a 18. století. Ve druhém patře se nachází také slavný obraz Modlícího se Krista z let 1595-97 od El Greca a obrazy od Rubense, Van Dycka, Jana Brueghela a Pietera Brueghela.

Šternberský palác zaujme každého milovníka klasického evropského umění. V muzejním obchodě si můžete koupit knihy o umění a publikace Národní galerie.

V sousedství

  • Adresa
    Hradčanské náměstí 15,Praha 1 – Hradčany
  • Telefon
  • Web
    www.ngprague.cz

Další galerie a muzea v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.