Galerie MIRO

Galerie a muzea v Praze

Působivá Galerie MIRO se nachází v nádherném areálu Strahovského kláštera. Galerie byla založena v roce 1987 v Berlíně a v roce 1994 se přemístila do renesančního kostela svatého Rocha.

Galerie MIRO byla vzkříšena v Praze díky velkorysé finanční pomoci zpěváka Karla Gotta, který poskytl zakladateli galerie Miro Smolákovi bezúročnou půjčku ve výši jednoho milionu korun. Miro Smolák poté otevřel fascinující galerii v jednom z nejkrásnějších prostředí v Praze. Od svého přesunu do Prahy uspořádala galerie více než 150 unikátních výstav umění a hudebních koncertů.

Galerie nabízí 170 metrů čtverečních výstavních prostor a jejím cílem je uvádět mezinárodní moderní umění. Galerie MIRO pořádala působivé výstavy takových jmen jako Picasso, Derain, Braque, Chagall, Miró, Dalí, Legér, Rodin, Magritte, Dürer, Warhol, Sokol, Svolinský, Galanda, Tichý, Mucha a další. Galerie vystavuje také současné umění od českých a zahraničních umělců. Pokud chcete vidět trochu jinou tvář Prahy, navštivte renesanční kostel sv. Rocha a výstavy pořádané Galerií Miro.

V sousedství

  • Adresa
    Strahovské nádvoří 132/1,Praha 1
  • Web
    www.galeriemiro.cz

Další galerie a muzea v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.