Dům U Zlatého prstenu

Galerie a muzea v Praze

Dům U Zlatého prstenu provozovaný Galerií hlavního města Prahy se nachází v centru Prahy na Staroměstském náměstí v malé zastrčené dlážděné uličce nedaleko Týnského chrámu. Tento výstavní prostor je věnován českému umění 20. století a současným umělcům.

Původně byl středověký Dům U Zlatého prstenu tvořen dvěma budovami, které byly později spojeny v jednu. V jedné z budov je dodnes dochováno neporušené gotické sklepení, chodba s valenou klenbou a zbytky nástěnných maleb z 15. století.

V galerii je možné vidět stálou výstavu, která představuje nejlepší české umělce 20. století včetně Toyen, Josefa Šímy, Jan Zrzavého a Jiřího Koláře. Krátkodobé výstavy jsou věnovány současnému umění, a to v podobě autorských výstav nebo výstav zaměřujících se na konkrétní umělecké školy. Ve druhém patře budovy se nachází čítárna, kde si můžete prohlédnout katalogy, umělecké publikace, publikace Galerie hlavního města Prahy a další. Po návštěvě galerie se můžete zastavit v oblíbené Týnské kavárně v zadní části budovy.

V sousedství

Další galerie a muzea v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.