Muzeum Bedřicha Smetany

Galerie a muzea v Praze

Objevte slavného českého skladatele Bedřicha Smetanu v jednom z nejhezčích prostředí v Praze. Muzeum Bedřicha Smetany najdete na pražském Starém Městě u řeky Vltavy a starobylého Karlova mostu.

Muzeum, které bude jistě zajímat všechny milovníky vážné hudby, sídlí v neorenesanční budově, která dříve sloužila jako Staroměstská vodárna. Budova byla postavena v letech 1883 a 1884 a pyšní se krásnou fasádou zdobenou psaníčkovým sgrafitem, kterou navrhli slavní talentovaní čeští malíři Mikoláš Aleš a František Ženíšek. Fasáda, budova samotná a její poloha u řeky Vltavy z ní činí jedno z nejmalebnějších míst v Praze. Navštivte muzeum, vychutnejte si venku šálek kávy a na tuto jedinečnou atmosféru jistě dlouho nezapomenete.

Město Praha zapůjčilo budovu Společnosti Bedřicha Smetany pro potřeby muzea v roce 1935. O rok později otevřelo muzeum své brány. Současná podoba interiéru a expozice vznikla v roce 1998. V muzeu najdete notové rukopisy Smetanových nejdůležitějších děl, zajímavé fotografie z jeho života, různé dokumenty a samozřejmě zde máte možnost poslechnout si také jeho hudbu. Pokud se chcete o jednom z nejoslavovanějších a nejdůležitějších českých skladatelů dozvědět víc, navštivte Muzeum Bedřicha Smetany.

V sousedství

  • Adresa
    Novotného lávka 1,Praha 1
  • Web
    www.nm.cz

Další galerie a muzea v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.