Klášter sv. Jiří

Galerie a muzea v Praze

Klášter sv. Jiří byl vzhledem ke svému havarijmímu stavu uzavřen na konci února roku 2012. Sbírky umění 19. století byly přesunuty do depozitáře Národní galerie a později by měli být vystaveny v Salmovském paláci

Klášter sv. Jiří se nachází v komplexu Pražského hradu a potěší milovníky umění 19. století. V tomto atraktivním prostoru uvidíte české umění z let 1790 – 1910, které patří do sbírek Národní galerie.

Celá sbírka čítá více jak 350 obrazů a předmětů užitého umění včetně nábytku, oblečení, skla a stříbra, které byly zapůjčeny od Uměleckoprůmyslového muzea v Praze, a mnoho dalších artefaktů ze soukromých sbírek a sbírek Pražského hradu. Výstava kromě jiného srovnává souvislosti mezi uměním 18. a 19. století srovnáním děl Norberta Grunda a Františka Xavera Procházky nebo Christiana Seckla s dílem Ludvíka Kohla. Výstava je ukončena umělci narozenými v rozmezí 50. a 60. let 19. století jako byli Jakub Schikaneder, Maxmilián Pirer, Beneš Knüpfer a Emanuel Krescenc Liška.

Pokud se chcete o českém umění 19. století dozvědět více, klášter svatého Jiří je dobrým místem, kde začít. Žádný milovník umění by si tuto poučnou a zajímavou výstavu Národní galerie neměl nechat ujít.

V sousedství

  • Adresa
    Jiřské náměstí 33,Pražský hrad,Praha 1
  • Telefon
  • Web
    www.ngprague.cz

Další galerie a muzea v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.