Schwarzenberský palác

Galerie a muzea v Praze

Na Hradčanech na náměstí, které budí respekt, před vchodem do komplexu Pražského hradu se nachází krásný Schwarzenberský palác.

Schwarzenberský palác je jednou z nejvíce fascinujících renesančních staveb v architektonicky bohaté Praze. Celá fasáda paláce je tvořena černobílými sgrafitovými psaníčky, které ji činí nezapomenutelnou. V paláci je umístěna sbírka barokního českého umění Národní galerie. Na třech podlažích se seznámíte s barokem v Čechách a prožijete tak jedinečnou lekci historie. V přízemí se nacházejí barokní sochy od autorů takových jmen jako byli Johann George Brendl, Ferdinand Maximilian Brokof, Matthias Bernhard Braun, Ignaz Franz Platzer a Karl Joseph Hiernle. První patro je věnováno baroknímu náboženskému umění, malbám zátiší, Hartmannově krajinomalbě a menší expozici v postranním sále nazvanou Norbert Grund a malba architektury. Ve druhém patře se nachází přednáškový sál, obrazy od umělců dvora císaře Rudolfa II., sbírka děl Karla Škréty, Michaela Leopolda Willmanna a Johanna Christopha Lisky a zajímavá sbírka kreseb, maleb a grafik ze 17. a 18. století od Václava Hollara, Karla Škréty, Rembrandta, Salvatora Rosy a Canaletta.

Vstup do Schwarzenberského paláce je bezbariérový. Na nádvoří před palácem se nachází příjemná kavárna. Pokud se chcete dozvědět něco více o baroku v českých zemích a zároveň si chcete prohlédnout jednu z nejkrásnějších a nejlépe dochovaných renesančních budov v Praze, nenechte si návštěvu této historické památky ujít.

V sousedství

  • Adresa
    Hradčanské Náměstí 2,Praha 1
  • Telefon
  • Web
    www.ngprague.cz

Další galerie a muzea v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.