Galerie Rudolfinum

Galerie a muzea v Praze

Galerie Rudolfinum sídlí společně s Českou filharmonií v nově zrekonstruované neorenesanční budově u Vltavy v sousedství Filosofické fakulty Univerzity Karlovy, Uměleckoprůmyslového muzea a Vysoké školy uměleckoprůmyslové.

Budova Rudolfina byla postavena v letech 1876-81 a slavnostně otevřena o 4 roky později jako víceúčelové kulturní zařízení s koncertní síní a výstavními sály. Ve dvacátých a třicátých letech byla budova sídlem československého parlamentu. Od roku 1994 je sídlem Galerie Rudolfinum.

V Rudolfinu můžete navštívit především výstavy současného českého a zahraničního umění. Podstatným kritériem při výběru projektů je nejen jejich kvalita, ale také jejich zasazení do mezinárodního kontextu. Mnohé výstavy jsou výsledkem úzké spolupráce se zahraničními institucemi. V galerii jsou vystavována díla jak známých či přímo proslulých umělců, tak i výtvarníků mladých, případně dosud opomíjených, a díla světové výtvarné scény v individuálních i kolektivních projektech. Pokud se do Rudolfina vypravíte na nějakou zajímavou výstavu, nezapomeňte se zastavit a posedět v příjemné kavárně ve sloupovém sále Rudolfina a vychutnat si zde třeba lahodnou kávu. Rudolfinum jistě stojí za to, abyste v něm strávili příjemné odpoledne.

V sousedství

  • Adresa
    Alšovo nábřeží 12,110 01,Praha 1
  • Telefon
  • Web
    www.galerierudolfinum.cz

Další galerie a muzea v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.