Budova bývalého Federálního shromáždění

Galerie a muzea v Praze

Vedle hlavní malebné budovy Národního muzea postavené v novorenesančním stylu se nachází budova bývalého Federálního shromáždění, která nyní slouží jako nejnovější prostor Národního muzea.

Tato zvláštní budova pochází z doby komunistické éry a vypadá jako masivní černý stůl posazený na jiné budově nacházející se pod ní. Tato velká černá stavba vznikla poté, co byla na konci 60. let zničena stará budova Pražské burzy. Zajímavostí je, že ve skleněné budově se nacházejí protiatomové kryty a že byla místem, kde byly přijaty požadavky představitelů sametové revoluce v roce 1989. Po pádu komunismu se budova využívala jako sídlo rádia Svobodná Evropa. Od té doby se však rozhlasová stanice Svobodná Evropa z centra města odstěhovala.

Jakožto budova Národního muzea je prostor využíván pro krátkodobé výstavy, konají se zde prohlídky bývalých místností parlamentu a sídlí zde také zajímavá kavárna, kde najdete původní nábytek a vybavení z doby komunismu. Pokud vás zajímá architektura komunistické éry, pak budovu bývalého Federálního shromáždění zkrátka nesmíte minout.

V sousedství

Další galerie a muzea v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.