České muzeum hudby

Galerie a muzea v Praze

České muzeum hudby se nachází na Malé Straně v Praze. Návštěvu muzea, které sídlí v bývalém kostele svaté Máří Magdalény, si nemůže nechat ujít žádný milovník hudby.

Kostel svaté Máří Magdalény vznikl v 17. století jako krásná barokní stavba. Byl však postupně přestavován, a to v závislosti na tom, k jakému účelu byl využíván. Sloužil tak například jako archív či četnická kasárna. Díky bohaté historii budovy a jejím četným přestavbám je její výsledný vzhled zajímavou kombinací různých stylů. Obzvlášť úchvatná je vstupní dvorana, která slouží jako báječné prostředí pro koncerty klasické hudby, které se zde pravidelně konají.

Národní Muzeum využívá tento krásný prostor pro své zajímavé sbírky, které uchvátí každého příznivce hudby. České muzeum hudby se kromě mnoha dalších hudebních nástrojů pyšní varhany, které jsou jedny z největších varhan pocházejících z Prahy 17. století. V tomto muzeu se dozvíte o renesanční a raně barokní hudbě, populární hudbě 20. století, hudebních experimentech 20. století, českých a moravských houslích a jejich výrobě, dechových nástrojích, harfách, folkové hudbě a jejích nástrojích, mechanických hudebních nástrojích a mnohém dalším. Navštivte Muzeum hudby a objevte bohatý svět hudby.

V sousedství

  • Adresa
    Karmelitská 2/4,Praha 1
  • Web
    www.nm.cz

Další galerie a muzea v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.