Štefánikova hvězdárna

Indoorové sporty a aktivity pro děti v Praze

Během celého roku můžete na Štefánikově hvězdárně na pražském Petříně pozorovat denní a noční oblohu, prohlédnout si její přístrojové vybavení, stálou astronomickou výstavu a mnoho dalšího.

Štefánikova hvězdárna byla postavena v roce 1928 nedaleko Hladové zdi na Petříně. Svou současnou podobu však získala v 70. letech 20. století během rozsáhlé přestavby. Cílem Štefánikovy hvězdárny je popularizace astronomie a souvisejících přírodních věd, k němuž přispívá také pořádáním přednášek na astronomická a kosmonautická témata a tématických výstav. Během celé otevírací doby hvězdárny za jasné oblohy mohou návštěvníci za jasného počasí pozorovat dalekohledy oblohu – přes den jsou dalekohledy zaměřeny na Slunce, zatímco po setmění jsou nasměrovány na Měsíc, planety a hvězdnou oblohu. Pozorování je doprovázeno odborným výkladem a rodiče i děti mohou zdejším odborníkům položit všetečné otázky. V rámci stálé astronomické výstavy se pak můžete seznámit s interaktivními exponáty, optickými pokusy, historickými přístroji a především s počítači s astronomickými informacemi, animacemi a pexesem. Školáci všech věkových kategorií se mohou v rámci vyučování zúčastnit různorodého programu připraveného speciálně pro školy.

Přemýšlíte-li, kam vzít vaše zvídavé děti v Praze, vydejte se s nimi na poznávací výpravu do Štefánikovy hvězdárny. Nezapomeňte se před vaší návštěvou podívat na webovou stránku hvězdárny, kde se dočtete, co lze v aktuální měsíc pozorovat na obloze za zajímavé jevy.

  • Adresa
    Strahovská 205,Praha 1
  • Telefon
  • Web
    www.planetum.cz/stefanikova-hvezdarna

Další indoorové sporty a aktivity pro děti v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.