Petřínská rozhledna

Děti a volný čas v Praze

Dominantou Petřína je bezpochyby elegantní petřínská rozhledna. Dopřejte svým dětem i sobě jedinečné výhledy na jedinečné panorama Prahy i značnou část České republiky. Za dobré viditelnosti lze prý z petřínské rozhledny zahlédnout dokonce i Sněžku!

Vaše děti jistě ocení, uděláte-li si s nimi výlet na Petřín oblíbenou lanovkou. Na samotnou rozhlednu sice budou muset vystoupat po schodišti s 229 schody, avšak jedinečný výhled, který rozhledna nabízí, jednoznačně stojí za trochu námahy.

Nápad postavit na Petříně zmenšenou kopii slavné Eiffelovy věže se zrodil v roce 1889 v hlavách členů Klubu českých turistů, kteří navštívili Světovou výstavu v Paříži. Vizi Petřína s lanovkou a petřínskou rozhlednou pak jeden z nich, Dr. Kurz, vylíčil v článku v novinách Der Politik tak poutavě, že se česká veřejnost na celou stavbu začala záhy skládat formou podílových listů v hodnotě 50 zlatých. Slavnostního otevření se Pražané dočkali 20. srpna 1891. Výsledkem tehdejšího národního vzepětí se můžete s vašimi děti potěšit i dnes. Navíc v suterénu rozhledny naleznete výstavu věnovanou českému geniovi Járovi Cimrmanovi.

  • Adresa
    Petřínská rozhledna,Petřínské sady,Praha 1 - Malá Strana,118 00
  • Telefon
  • Web
    www.petrinska-rozhledna.cz

Další děti a volný čas v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.