Havlíčkovy sady

Parky v Praze

Havlíčkovy sady jsou rozsáhlým parkem, také známým jako Gröbovka, který se nachází přibližně na pomezí Vinohrad, Vršovic a Nuslí a který prochází během posledního desetiletí rozsáhlou rekonstrukcí, díky které se mu navrací sláva, jež mu v očích Pražanů náležela koncem devatenáctého a počátkem dvacátého století.

Duchovním otcem Havlíčkových sadů je pražský podnikatel Moritz Gröbe, který nechal tento park vystavět v okolí své mohutné novorenesanční vily (dnes známé jako Gröbeho vila a nedávno kompletně zrestaurované). Havlíčkovy sady jsou parkem anglického typu, který se nachází v romantické kopcovité krajině a jistě vás okouzlí nejen svými klikatými chodníčky a mohutnými stromy různých druhů.

Vedle přírodních krás se tento pražský park může pochlubit také řadou architektonických pamětihodností, ať už jde o o rozsáhlou vinici, Viniční altán s působivou vyhlídkou na pražské panorama, který se po své rekonstrukci stal oblíbeným dějištěm svateb, nebo známou grottu, umělou jeskyni s restaurací, která v současnosti prochází celkovou rekonstrukcí. Milovníci dobrého vína jistě ocení také nedávno vzniklou vinárnu v horní části parku nabízející každý pátek a sobotu kvalitní vína z místní vinice.

V sousedství

Další parky v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.