Modřanska rokle

Parky v Praze

Modřanská rokle se nachází jižně od pražského centra, v oblasti mezi pražskými čtvrtěmi Písnice, Modřany a Libuš a protékají jí Libušský a Písnický potok. Celý lesnatý areál je přírodní památkou, neboť je v něm zachován původní krajinný charakter oblasti, jež je jinak hustě zastavěna.

V současnosti je v Modřanské rokli naučná stezka, která návštěvníky seznamuje se zdejší jedinečnou faunou, flórou, geologickým charakterem a historií. Stezka je snadno schůdná - povětšinou vede po vyasfaltované cestě - je přístupná z obou stran rokle a je vhodná i pro cyklisty, jízdu s kočárky apod. V rámci procházky Modřanskou roklí si návštěvníci mohou prohlédnout rovněž několik bývalých lomů či retenční vodní nádrž, v jejíž blízkosti se nachází také dětské hřiště.

Ne každý ví, že ve třicátých letech se Modřanské rokli říkalo Doly, byla vyhledávaným výletním místem a pro osvěžení výletníků v ní fungovala i restaurace. Do počátku dvacátého století prý také v Modřanské rokli rostla celá řada vzácných rostlin, včetně neobvyklých kapradin. Do Modřanské rokle se lze nejsnadněji dostat autobusem na zastávku Písková. 

V sousedství

Další parky v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.