Kunratický les

Parky v Praze

V Praze 4 se obklopen rezidenčními čtvrtěmi, obchody a stanicí metro Roztyly rozkládá Kunratický les. Tento hustý les, který se rozkládá na velkém pozemku, je daleko od rušného městského života hlavního města. Ve skutečnosti si zde velmi lehce představíte, že nejste v Praze.

Pokud chcete vyrazit na delší procházku, proběhnout se anebo se jen chvilku projít v zeleni, nemusíte díky Kunratickému lesu jezdit příliš daleko. Díky své poloze nedaleko stanice metra je les lehce přístupný. V lese se nacházejí pěkné turistické stezky obklopené starými stromy, z nichž některé jsou chráněné. V Kunratickém lese se nachází také zřícenina Nového Hrádku, který nechal postavit král Václav IV. Kunratickým lesem protéká potok, najdete tu velké jezero romanticky nazývané Labuť, mnoho míst, kde můžete posedět v přístřeší, hřiště, vyhlídkové body a další. V lese se nacházejí také dvě krásné restaurace s venkovním a vnitřním posezením, kde se vaří česká jídla a podává žízeň zahánějící pivo.

Pokud potřebujete utéct z centra města, zamiřte do Kunratického lesa, pravé zelené oázy, kde jste na kilometry vzdáleni od betonu, rušné dopravy a hluku.

Další parky v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.