Základní umělecká škola v Praze 5 - Stodůlkách

Základní školy v Praze

Základní umělecká škola v Praze 5 - Stodůlkách oslavila nedávno padesát let od svého založení. Během své existence nabídla dětem ve věku od 5 do 18 let již celou řadu kurzů.

Základní umělecká škola má hudební, taneční, výtvarný a literárně-dramatický obor. Hudební obor, který je nejstarší a má tradičně nejvíce žáků, nabízí výuku hry na řadu hudebních nástrojů - nejoblíbenější je klavír, příčná a zobcová flétna, akordeon, housle a trubka. V literárně-dramatickém oboru se děti učí dovednostem od klasického přednesu po moderní herectví. Při studiu výtvarného oboru se děti seznámí se základy kresby, malby, grafiky, modelování i dějin výtvarného umění. V tanečním oboru děti nejdříve zvládají základní pohybovou výchovu a postupně se propracovávají ke klasickému baletu a modernímu a lidovému tanci. V jednotlivých oborech probíhá výuka formou individuálního a skupinového vyučování. Žáci školy prezentují své práce na pravidelných veřejných koncertech, divadelních vystoupeních, vernisážích výtvarných děl apod.

Většina výukových hodin probíhá v hlavním sídle školy, kterým je nákladně rekonstruovaná 200 let stará budova původní stodůlecké obecné školy. Škola je díky nedaleké stanici metra a autobusové zastávce lehce dostupná pro širokou veřejnost.

V sousedství

  • Adresa
    K Brance 72,155 00 Praha 5 - Stodůlky
  • Telefon
  • Web
    www.zuspraha5.cz

Další základní školy v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.