Kamenné sochy ze Zimbabwe – AfrickéSochy.cz

Interiérové dekorace a doplňky, Praha

Toužíte-li si do interiéru či exteriéru pořídit originální sochu, pak byste měli věnovat pozornost nabídce společnosti AfrickéSochy.cz pana Ondřeje Homolky, který do České republiky dováží kamenné sochy současných sochařů ze Zimbabwe.

S myšlenkou přiblížit moderní africké sochařství českým sběratelům a zájemcům o umění přišla v roce 2005 Miroslava Sodomková, tehdejší žena Ondřeje Homolky. Po její tragické smrti pokračoval Ondřej Homolka v její myšlence a dováží tak do České republiky kamenné sochy ze Zimbabwe, především z umělecké komunity Tengenenge, které dále prodává a vystavuje. Všechny sochy jsou tesané ručně z kamene, který se rovněž těží ručně, aby nedošlo k jeho poškození. Ačkoliv se jedná o současné africké umění, je v něm patrná inspirace tradiční africkou kulturou. Historie moderního sochařství v Zimbabwe se začala psát v šedesátých letech 20. století a od té doby dosáhli zdejší sochaři řady úspěchů. V současné době však na zimbabwské umělce tvrdě dopadá místní politická a ekonomická krize.

Sochy od současných zimbabwských sochařů je možné instalovat jak do interiéru, ať už pracovního či soukromého, tak například do zahrady. Přehled soch, které jsou aktuálně k prodeji, najdete na webových stránkách. Na kamenné sochy ze Zimbabwe můžete také natrefit v různých galeriích a pod širým nebem, kde je Ondřej Homolka vystavuje.

  • Adresa
    Ing. Ondřej Homolka,AfrickéSochy.cz,Tehov 274,251 01 Říčany u Prahy
  • Telefon
  • Web
    www.africkesochy.cz

Další interiérové dekorace a doplňky, Praha

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.