IKEA

Obchody s nábytkem v Praze

IKEA byla založena v roce 1943 ve Švédsku a od té doby se jí povedlo ovládnout svět a otevřít své prodejny ve 39 zemích světa, což svědčí o její mimořádné oblíbenosti a kvalitně nabízených služeb. První IKEA obchod v České republice byl otevřen v roce 1991 v obchodním domě DBK (na zastávce metra Budějovická). Momentálně jsou v České republice obchody čtyři, z toho dva v Praze.

Základní filozofií IKEA je prodej designového nábytku za nízké a veřejnosti dostupné ceny. Pro dosažení tohoto cíle simusí zákazník poskládat zakoupený nábytek sám doma. Tímto se společnosti daří šetřit jak na sestavování jednotlivých kusů nábytku, tak i na cenách dopravy, protože rozložený nábytek není tak náročný na převoz, což se pozitivně odráží ve finální ceně výrobků.

Veškerý nábytek je navržen vlastními designéry společnosti IKEA a vyroben v domovských továrnách. V roce 2005 IKEA oslovila čtyřicítku nepříliš známých designérů, aby pro ni navrhli nové produkty, které by nejen vyhovovaly standardům nízké ceny a snadného transportu, ale zároveň přinášely něco nového. Z předmětů, které pomáhaly firmě IKEA odstraňovat pověst levného výrobce, který se designem a kvalitou příliš nezaobírá, a postupně se dostaly i do encyklopedií současného designu, jsou dnes asi nejznámější konev na zalévání Vallo v designu Moniky Mulder nebo rozkládací sofa Thomase Sandella z roku 1999. Se zde zakoupeným sortimentem si vkusně zařídíte byt či dům do nejmenších detailů. Nabídka nábytku a doplňků všeho druhu je zde opravdu široká, od těch nejlevnějších, až po luxusní produkty. IKEA navíc nabízí poradenství, dopravu, nejrůznější služby spojené s bydlením, dětský koutek, prodejnu švédských specialit a restauraci s opravdu velkým výběrem jídel za nízké ceny.

  • Adresa
    Skandinávská 1,Praha 5. Chlumecká 10,Praha 9
  • Web
    www.ikea.com/cz/cs/

Další obchody s nábytkem v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.