Knihovna Institutu Français de Prague

Knihovny v Praze

​Francouzský institut je skutečnou oázou pro všechny v Praze usídlené frankofily. Vedle kurzů francouzštiny, kina, galerie a kavárny nabízí tato organizace také knihovnu s bohatými fondy knih, časopisů, CD, DVD, VHS a CD-romů.

Knihovna francouzského institutu sídlí ve Štěpánské ulici nedaleko Václavského náměstí a nabízí široké veřejnosti dokumenty a media z mnoha oborů vědění a kultury. I když většina nabízených knih, časopisů a dalších medií je ve francouzštině, knihovna nabízí také české překlady významných děl francouzské literatury. Nechybí ani literatura faktu týkající nejrůznějších aspektů francouzské společnosti a kultury a aktuální francouzský tisk.

Dobrou zprávou pro všechny zájemce o služby knihovny Francouzského institutu je, že prezenční využití celého jejího fondu je zdarma. V případě zájmu o výpůjčky mimo prostory knihovny je třeba se do knihovny zapsat a zaplatit zápisné. Pro zapsané uživatele knihovny je v prostorách knihovny Wi-Fi připojení k internetu zdarma. Členství v knihovně je zdarma pro studenty kurzů francouzštiny pořádaných Francouzským institutem. Pokud byste se náhodou cítili vyčerpáni záplavou zajímavých informací o frankofonním světě a kultuře, možná oceníte přítomnost Café 35, útulné kavárny, která vás přenese přímo do atmosféry pařížských ulic a ve které si můžete odpočinout nad kávou a croissantem.

V sousedství

Další knihovny v Praze

Nejčerstvější nabídky do Vašeho e-mailu

Lokalita
Parametry
Velikost
Min.
Max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpětí
Cena min.
Cena max.